Diskborsten i halsen.

28347-64

Fann en blogg. Minnen från en snart gången tid med korridorsliv väckte hatet och föraktet.

Om soppåsen är full, slänger man den. Inte i en korridor. Istället lägger man i mer sopor och låter dessa rinna över sophinken.

* När man har lagat mat och ätit sköter man disken. Inte i en korridor. Disken ligger i diskhon och får sällskap. Diskbänken förvandlas till ett hav av köksutrustning.

* Spiller man på golvet torkar man upp det. Inte i en korridor . Det får torka, bli kletigt och dra åt sig smuts.

I en korridor är mottot "Äh, någon annan gör det". Denna anarki slutar oftast med att en stackare blir slav. Är det anarki, demokrati eller helt enkelt fascistoida tendenser?  Denna stackare var oftast jag därför denna bitterhet. Ironiskt att största delen av denna slavtid levdes på smålands nation, en socialistisk nation ( "Leve kollektivismen" , yeah right.).

Under en vecka hade disken samlats på hög återigen. Jag var på väg upp till Lappland. Jag och den andra slaven stoppade den i plastpåsar och lade dessa på balkongen. Tre veckor senare låg de kvar där med lite snö på toppen..

* Om man inte har mat och vill låna frågar man. Inte i en korridor. Det är bara att ta. En tankfull tjuv försöker gömma sin synd. Inte i en korridor. Smöret och brödet får stå framme så den stackaren som "försörjer" korridoren ska vara uppmärksam på attt det snart är dags för nya inköp.

* Slaven skriver lappar. Korridorer läser dem. Lyfter ett finger. Efter några dagar, timmar, övergår dessa annars så akademiska studenter i en orgie av dyslexi och oförmåga att förstå hushållsysslorna som deras mödrar utfört åt dem sen bröstmjölkens stärkande droppar.

2 veckor kvar.
Frihet.
Inga mer lappar.

http://korridoren.blogspot.com




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0