Guldrikets gröna skogar.

I staden som sällan sover väljer hon att gå ut på det enda nöjeshålet, Hotell Lappland. Efter att lillebror bangat för sömn och hans svåger däckat med en kärlekskrank flicka född -88 gick hon dit med svågerns flickkompisar. Lokalen var fylld med småbarn och okända ansikten. I Malmö anses hon vara söt och sexig men i Lycksele placeras hon ej in i skönhetskvoten. Hon fann sig själv återigen hamna i skuggan av de söta och uppskattade flickorna. Baren hade dock goda öl och i hjärtat brann en längtan efter Sofie och Fröken Rot för löjlig dans till fruktansvärd eurodisco. Ölen tog slut och tanken var på hemgång när en ung bredaxlad fotbollsmålvakt förbarmade sig över henne. Trevlig konversation vid Umeälvens kant. Hon cyklade med rundade fötter hem i den ljusa sommarnatten. Dessa ljusa sommarnätter hon avgudar och saknar. I säng tillsammans med en längtan efter bronsgudens håriga bringa.

Dagen efter blev det besök i barndomshemmet och hos pappa Kent. På läjda blommade midsommarblomster och den 18 år gamla katten Tom krävde uppskattad kärlek. Lillebror körde förbi med sin fyrhjuling inför fisketur och hon körde en hackig sväng runt gården. Tystnaden var god för kroppen och minnen om den lyckliga barndomen följdes av en skön sömn.

Idag gick de på promenad upp på Vägseleberget tillsammans med myggor i tusental. Utsikten, doften av granbarr och den svävande fjällvråken gav en bubblande lycka innanför bröstkorgen. Mobilen visade sig få täckning och ett samtal med älskade Sofie gav uppdatering om civilisationen. Promenaden hem ledde förbi huset med den underbara utsikten där enstöringar bor. Pappa, son och fyra kor. Hennes byaskola som gav fem år av oskuldfull uppväxt är numera uppköpt av bärföretag. Varje år anländer thailändare för att plocka bär med sina små kvicka fingrar. Grannen till skolan fann sig en hustru i detta sällskap. Samtal med pappa Kent om guldådern vilket rinner under Vägsele och förhoppningen om att guldgruvan skall få sitt godkännande för att staden som sällan förändrar sig ska överleva.

Skurit rabarber för godsaker när hon återvänder till skånsk mark. Snart skall midsommarblomstern plockas för att mamma Eve ska få en doft av gården hon var tvungen att lämna för att finna sin lycka och kärlek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0