Djävulskap

Jävla skit. Har skrivit samma sak två gånger men sidan raderar min text. Skit i det då.

Irriterad liten same

28347-8

Hemtentaångest.
Snön dalar utanför fönstret. Hemtentan är i alla fall en anledning till att stanna inomhus. Måste komma igång med skrivandet men det första stycket är alltid svårast. Mysigare med en kopp kaffe, tv i bakgrunden och funderingar på ett bad.

Vill helst inte gå ut i kylan men som lappjänta borde jag klara det. Ida uttryckte det bra  " hmm, du kanske är en same trapped in a non-sames kropp. eller ngt. precis som jag är a rich woman trapped in a students body".


Arg liten same

Home sweet home. Lapplands inland.
Kallt utav bara helvete. Fick en chock när jag klev av planet och såg snön. Trodde inte den hade lagt sig. Tur att mannen lagade vinterskorna.

Brorsonen har blivit större och fått mer hår.  Han är världens sötaste men blivit trotsig. Skönt att fasterskapet innebär att mutning är acceptabelt. I mitt fall en välfylld handväsk. Chips, mynt till sparbössan och favoriten i repris; tampongerna. Lite för liten för att förstå informationen att han ska vara glad att slippa det problemet.

Mamma och Mickes nya hus är underbart. Är nästan redo på att flytta tillbaka bara för att få bo i det lilla rummet med rödblommiga 70- tals tapeter och inbyggda garderober. Hela övervåningen har hemliga små vindsgångar. Där ska jag och brorsonen bygga kojor om några år.

Käkat på den lokala pizzerian och sett jämngamla tjejer gravida med sin andra unge. Hade tänkt ta en tur på stan imorgon men överväger att stänga in mig i mors lägenhet med hemtentan och undvika kontakt med gamla klasskompisar som blivit ens "bästa kompis" på äldre dagar. Vet inte om deras blickar, när de nås av informationen om att jag inte har barn eller (oj oj oj) inte är sambo, tycker synd om mig eller önskar att de också tagit ett steg utanför kommunens gränser. Kan alltid gömma mig i omklädningsrummen på åhlens. Har funkat förut.

Varning! Sentimental dynga

Läste lite i min gamla dagbok på lunarstorm. Vet inte varför jag fortfarande är medlem där. Kanske för att den lilla kontakt man har med vissa bekanta är genom den sidan. Tragiskt. När kontakten endast sker genom den sidan kanske den inte är värd så mycket i längden. 
I alla fall, läste de gamla dagböckerna och insåg hur roligt jag hade det när jag bodde i Stockholm.  Började sakna den tiden när vi sprang runt på popklubbarna och vi var vackrast, bäst och tuffast. Det är vi fortfarande men inte tillsammans. 

Hade skrivit om en dröm. Måste berättas att vi varit på gayklubben TipTop den helgen. VI tyckte det var så skönt att slippa äckliga män men just sekunden efter det var sagt kröp det upp en man bakom Ida och försökte förföra henne på ett groteskt sätt.

Måndag 7 April 2003
"På natten drömde jag att jag och Ida var på väg hem genom en skog. Jag hånglade upp henne mot trädet  och vi rasade ner på stigen i våran orgie, men vi blev avbrutna av ett femtiotal  pudlar  som kom springande."
Ida trodde att pudlarna symboliserade bögarna och att vi var i en gayskog. Vet inte vad hon menade med det.  Kanske borde fråga henne igen , skillnaden mellan en vanlig skog och en gayskog.

Men roligaste att läsa var nog ändå när 5 genusvetare från stan bestämde sig att en helg i skogen vore skönt. 5 genusvetare som gick vilse i skogen, hamnade på en åker med öl i handen och myggor i nacken. Ja, det var tider det.

"Akta dig, det där är en pojke"

Insett att det är nästan lika fånigt att skriva vilken musik jag lyssnar på för tillfället som att visa kort på det senaste klädinköpet eller redovisa om dagens måltider. Kanske ska göra en Bridget Jones och skriva om hur många cigaretter jag rökt under dagen, antal öl och intag av kalorier. Men jag har inte rökt på en vecka, dricker mindre öl för jag har ingen att dricka dem med och vet inte hur kalorier räknas. Måste skaffa mig en hobby.

Var ute på skånska landsbygden i fredags och var lite systerlig med hon den vackra. Lite vattenpipa, chokladkaka, chickflick, Idol och skitsnack om han den dumme. Fast minuterna med skitsnack var inte många även om han trodde att vi pratade om honom hela kvällen. Finns roligare saker att prata om. Mysfaktorn var hög men det är det alltid med henne. Skönt med lite lantluft. Förbredelse inför den stundande veckan när jag ska vara i norrlands inland. Fick även se mina första mullvadshål. Trodde det var ett fantasidjur. 

Bra att en kille blev uttröstad ur Idol.  De kvarvarande tjejer borde få en rejäl chans av alla småflickor som röstar på smöriga killar. Bygger upp agg mot rockkillen. Sån typisk musikkille som vet att han är snygg och att han kan komma undan allt genom sina kåta rockblickar. Är så uttråkad pga de killarna. De har sårat så många vänninor.

Tentaångesten har lagt sig och blivit likgilitghet. Vet inte vilket som är bäst. Var på gränsen till gråt när jag inte fann frågorna igår men sket i dem och gick hem till min mässingbuddha och tittade på senaste Lost.Ljudisolering

I hörlurarna idag på vägen ut till skånska landsbygden:

John Frusciante - Shadows collide with people
Laleh - Laleh
Damn! - Youth style
Interpol - Turn on the bright lights

Vi torkar varandras tårar

Han visar ingen respekt. Min respekt för Honom är borta. Ingen sårar Henne utan min ilska.

De kommer med dinglande paket och ska rädda oss. Rädda oss ur ensamhet. Vi behöver inte bli räddade. Vi är inte ensamma. Det är vi som räddar dem. Vart skulle de vara utan oss.
Vi mödrar, vårdar, anpassar. Vi blir glada för det lilla och ger tillbaka dubbelt. 
Men när vi skapar eget. När vi står emot. Sätter gränser. Är den vi vill vara. Då flyr de.

Men innan språnget till flykt skjuter de skarpt. Straffar. Sårar. Lämnar oss skadeskjutna. 
Vart tog respekten vägen?

Systrar, o systrar. Vi tröstar, stöttar och finner glädje i varandra. Torkar varandras tårar.
Fastna inte i gråten. Känn befrielsen.

"Alla med kuk ska sättas på plats".

Ljudisolering

 I hörlurarna idag:  

Candi Staton
Nellie McKay - Get away from you   
Magnus Tingsek
Mylo - Destroy rock & roll                             
                                     

candi

CandiDu & jag

28347-6

Smörgåstårta under uppbyggnad och pusskalas.

Den långa dagen förföljer mig

Väckt halv sex när Ida ska till tåget.
Tomt och kallt i sängen. Sömnen uteblev.
Tråkiga föreläsare.
Hungrig och trött.
Lite tonårsångest idag med men funnit mig till ro och tycker det är riktigt roligt. Hon som hemlighetsfullt spanar på en kille i klassen och ter sig som en kåt liten räv.
De stora fönsterna på biblioteket visar solen som lyser på havet.
Det förvridna tornet och kopparjesus blänker.


25

25 år.
Kväll med tonårsångest.
Öl.
Klubb med nördiga människor och flickor med dåligt självförtroende.
Ola Salo hånglande med en kompis brors ex.

25 år.
Vad är det för ålder egentligen. Ingemansland. Övre tonåren är över, trippande steg in i vuxenhet.  Har kommit till  gränsen men tillhör ingen av världarna.
Min kväll bestod av dem båda. Men mest tonårsångest.
Ett behov stillas

Inom två dygn kommer underbara vänner som jag saknar så. Mitt hjärta studsar dubbelt när jag tänker på att jag ska få en hel helg med er!


28347-6
            Underbara Ida. Snart ska vi tåflirta och flasha oss. Te och popcorn i sängen.

28347-4            Vackraste Sofie,  min Dr. Phil.  Vad skulle jag göra utan dig?

28347-5           Maria, maria. Får kvällen att bli fulländad.Solen lyser ute. Vill helst sitta på balkongen med en kopp kaffe och nya Elle.
Icke.
Tid för tvätt.
Hemtentan väntar.


Ur askan...

  28347-1        28347-2

Ikväll sade någon att det inte gick att kalla sig feminist längre eftersom vissa organisationer har svärtat ner den ideologiska benämningen.
Än en gång har målet uppnåtts. Hotbilden sprängs genom medial motkamp.
Vad är det för svaghet som kampen är uppbyggd på idag? Det går att rasera den så lätt genom rubriker och redigering.
Får hoppas på att de motarbetningar som sker från alla håll i dagsläget leder till en ny och starkare grund för nästa resning.

Ny

Helt plötsligt sitter jag med en egen blogg. Har inte riktigt hängt med i blomstringen av  dagens motsvarighet till den hemlighetsfulla anteckningsboken under kudden. Men egokickar är svåra att finna så detta får bli min.

Nedräkning: 5 dagar kvar till 25 års dagen. Tror att ångesten har satt sig på min bröstkorg. Vad hände med den tiden då jag skulle hinna med alla planer? "Den där" resan är inte gjord. Utbildningen just startad och korridorsrummet krymper för varje dag.

Tröstar mig med ett nytt beroende.  Weeds - maraton och morgondagens Prison Break.


RSS 2.0