Sockerchock.


28347-381

Stannade hemma imorse från praktik av två anledningar. Blodet forsar ur mig. Misstänker att min livmoder har i uppdrag att dränera mig. Nästa månad ska jag hämnas med Cyklo-F, till den grad att proppar bildas.

Den andra anledning var den etno-bongotrummor-latino-fest som ekade mellan husväggarna under natten. När den hemska trumslagen och sång slutade ropade publiken efter mer. Önskade mig material till att göra en Runar.

Dagen efter den tråkiga natten har varit en strålande dag. Älskade Sofie bjöd på mastigt tårtkalas med fina gäster. Efter en promenad, för att kroppen skulle bryta ner en groteskt stor mängd socker ,blev det besök på uteservering på torg i det enda soliga hörnet kvar denna eftermiddag. Förutom inslaget av en berusad komiker, var läsken god och mina finaste flickor sötast.

Våta drömmar.

28347-383Inatt drömde jag om två av mina älsklingsgrabbar i den andra världen. Angel och Logan. Försökte även få in Clive Owen men REM sömnen var en stark motståndare.

Grabbarna tillhörde ett sällskap med målet att dödad den samhällsfarliga Britney Spears. Kan ej referera till miss Spears förfarande vilket lett till denna drastiska åtgärd eftersom drömmen började mitt i avsnittet.

Buffy hade rollen som miss Spears bodyguard. Jag var på Buffys sida och försökte övertala de sexiga männen att inte ta till blod. Slutligen lyckades de med sitt uppdrag dock dog Buffy under kriget. Jag sprang nedför en lång trappa med en förfärad Angel som försökte trösta mig.

För att inte visa mitt söndergråtna ansikte ställde jag mig i en dusch brevid
Willow. Min vita blus spändes över mina menssvullna bröst och det våta tyget avslöjade min hud. Angel skjutsade hem mig på sin moppe. Sen kröp jag ner hos en sovande bronsgud.

Ansvarsfriskrivning.

28347-382

Funnen på bruset.nu.

Bad and dirty.

28347-379

Strejken är över och torrent går varm. Under täcket med kaffe. In i världar byggda på manus.Ett jordklot mer eller mindre.

28347-378Spenderar mina dagar likt en vampyr. Gömmer mig från solen och letar blod, på KUA. Är faktiskt stolt över mig själv att det går bra.

Dock surnade mina undangömda magsår när arbetsrutiner för den nya arbetsplatsen dök ner från brevbärarens hand. Ber till den allsmäktige att låta vårdförbundets krav gå igenom annars kommer jag känna mig som en slav. Ber för övrigt att jag ska stå i kyrkan den 30 maj och få min ansökan till examensbevis i handen.

Pappersarbetet gjorde mig förvirrad idag. Drunknade i papper. Vill miljön bli omhändertagen och jordklotet överleva borde landsting och kommun ändra den eviga, uttröttande pappersexercisen. Inte använda olika datasystem inom alla instanser så att faxen går varm. Politiken tänker som vanligt kortsiktigt och struntar fullständigt i framtiden. 14 träd om dagen för en avdelning är tydligen rimligt. I norrland lever ändå ett utdöende folkslag.

Bild

Kött.

28347-37628347-377
Du tid. Kan du öka takt?
Jag vill vara på plats nu och fascineras. Kan du göra min omtenta och ge mig vila?
Ligger här i sängen och väntar på dig.Le petite communist.

Jag, iklädd i min oversize "I heart Norrland" t-shirt, och Sofie, i byxor från gymnasiet, var på nostalgikonsert. Doktor Kosmos. Gamla tider gjorde sig påmind. Vi drack ramlösa med is, hoppade upp på barstolar och sjöng med samt lät våra fötter stampa i takt. Extra pirr när Stoppa valfriheten spelades på Ujjes piano. Ja, vi gick lyckliga därifrån.

Underbara, söta Sofie har gett mig en fantastisk examenspresent. Jag kommer springa omkring som ett barn i leksaksaffär. Sofie kommer sitta med huvudet mellan benen och andas djupt för att slippa uppkastning. Längtar. Ska bara fixa examen.


Städpiska.

28347-375Jag älskar programmet Rent Hus. Njuter av att se ohälsosamt smutsiga lokaler. Pirrar till när damm förvandlas till blänkande ytor. Damernas smickrande dialekter och ögon inställda på smutsigheter. Marie-Louise är söt med sina bakterier.

Jag behöver renlighet. Stresshormonerna ökar av fläckar, osynliga golv och diverse äckligheter. Under åtta år har jag städat åt och efter andra. Inte påtvingat eller efterfrågat utanför min egen livskvalitet. Under åtta år med undantaget föredetta pojkvännen S. Vi försökte leva jämställda. Han i tron om att han var feminist och jag i förhoppning om att slippa vara husfru. Städschema. Varannan disk. Diskhögarna reste sig över diskbänken likt fjäll under hans period. Jag tränade på att inte se. Jag drack.

Tron att heterosexuella par kan leva helt jämställt gällande hushållsarbetet är som att tro att Herr Bush är god. Pojkar kanske ser sina fäder dammsuga och laga mat. Ser de vem som plockar upp, torkar bort det överflödiga, fixar allt extra vilket inte ingår i dammsugning och sopkastning? Jag såg huset förfalla när mina föräldrar skiljde på sig. Inte ens när bananflugorna surrade runt köksbänken kopplade ledningarna sig samman. Andra sommaren vägrade jag att bli dottern (läs: kvinnan) som städar åt sin ungkarl till far. Nu har far flyttat söderut och sällskapar med en ny kvinna. Skönt för honom. Pingstpastorn med ett gratis hembiträde.

Under ett avlägset samtal mellan två fulla tonårspojkar och en nyskild man runt 55 år, på norrlandståget, beklagade sig mannen över svårigheten med att sköta ett hushåll. Han hade ringt sin gamla mor och frågat hur man diskar och tvättar kläder. Sorgligt. Äckliga bortskämda karlar.

Efter korridorsliv och kollektiv (med fina minnen) ska det bli skönt att bara ha sin egen smuts. Ja, och bronsgudens.

Mord och inga visor.

28347-374En morgon när jag känner mig sorgsen. Ett lik, stelt och blodtömt, finnes av människor som förhoppningsvis kommer hem någon tid inte alltför långt bort.

Inälvor, köttfärs och avföring. Trött kropp och en hotfull mage.

Ett nytt avsnitt av Bones gav mig en timme utanför täcket och solen försökte leta sig in genom jalusiernas glipor. David Boreanaz gör mig varm som vampyr eller special agent.

Täcke eller ett avsnitt av Dirt?


Morning glory.

Trött.

Hungrig.

Lös i magen.

Järntabletter.

Orkeslös.

Skoltrött.

Längtar.

Inredningsdrömmar.


Sängen.

Dator.

Trött så in i helvete.

30 000 barn vs Engla.

28347-373Har återigen blivit besatt av Tradera. Denna gång är söta babydollklänningar sekundärt. Här letas fina ting för att inreda det nya slottet. Senast vunna i den nervösa auktionen är 6 stycken blå Verecokoppar. Påminner mig om min älskade mormor Rut. Mamma vårdar de vackra Verecoskålarna som vi åt vaniljglass ur som barn.

Hemkommen från quiz på Tröls. Meddelanden om att tända ljus i fönstret för att hedra Engla haglade in i allas nymoderniteter. Irritation uppstod.  Mordet är tragiskt och hemskt men det händer värre saker i världen varje sekund. 30 000 barn dör varje dag av svält och svältrelaterade sjukdomar. Tänd inte ljus - protestera mot världens orättvisor istället. Eller som Herr Persson sa "Tänd ljus för 42-åringen,han kommer behöva det".

Fittans diktatur.

28347-371 Det återkommande samtalsämnet mellan mig och min karl är angående hans skalp. De röda lockarna jag älskar att gräva in mina nätta händer i. Han har fått för sig att ett rakad huvud är den bästa frisyren. Jag står på den negativa sidan och anser det vara fult, till och med fruktansvärt fult. Har vid något tillfälle hotat med att min fitta inte kommer kuttra eller flöda i närheten av kal hjässa.

Min karl är lärare. En tuff kille i klass 9 ansåg att håret borde hamna i papperskorgen men min karl var snäll och berättade om sin flickväns åsikt. Den tuffa killen samlade till en petition att min karl skulle få raka sina lockar.

°12 röstade ja
°5 höll sig på den rätta sidan.

Dock var nejsägarna flickor vilket borde betyda mer. Jag avfärdar demokrati som ett påfund att hållla folk på plats och röstar för diktatur!

Fröken Rot med sin karl kom över på film. En osmaklig huvudkaraktär som spelas av en fantastisk Daniel Day-Lewis. Färgerna är vackra och musiken spektakulär. Rekommenderas ej att se vid ångestfyllda stunder.


Russin sjunger och knullar.

Young @ Heart förgyllde min morgon. Snälla se denna fantastiska dokumentär som är en hyllning till livet. Hjärtskärande, rolig, upplyftande, sorglig, glädjande och de bästa sångerna från gamla strupar.

Magnifika.

28347-370Kan knappt tro att det är sant. Kärleken är besvarad. Det lilla slottet blir vårt och jag ska plantera ett rosenträd på balkongen.

Sofie, nu ska vi sitta tillsammans på våra balkonger i solen med kaffetår(ar) och jag ska lära mig att virka.


Boomerangen som inte kom tillbaka.

Den sura uppstötningen låg vid övre magmunnen och väntade på rätt tillfälle. Till dennes glädje kom tillfället och kunde stötas upp för att ge sällskap till en trött tunga. Detta dök upp på min dataskärm - Ica Maxi Next Star 2008.
Efter en rundvandring bland mardrömmar fan jag mitt hat vara inriktat med torpedspetsen mot Vendela, finalist 1.
Min fitta är lång.

Ladies with an attitude
Fellows that were in the mood
Don't just stand there, let's get to it
Strike a pose, there's nothing to it

28347-368


Det finns en första gång för allt. Framförallt när Johanna äntligen får beklä sin trötta kropp med kläder från garderoben och inte tillhörande region skåne.

Sofies strålande kreationer som vandrade till Fredriks gitarrslinga.

Top: H&M
Kjol: Diana OrvingFår man svartlista patienter?

28347-367Min fashionkombo Sofie visade upp sin senaste kollektion på catwalken idag.Många av de andra designernas kreationer var intetsägande men Sofies skapelser var färgsprakande glädje. Nyfiket och sött. Stolt!

Jag sitter i sängen med kaffe och en envis hicka. Laptopen hoppar på magen. Kaffet skummar sig under färden nedför matstrupens hinnor.

Läser debattinlägg och kommentarer angående att sjuksköterskor kräver högre lön. En argbigga gräver sig fram mellan filtar och kuddar. De människor som inte förstår vilket ansvar sjuksköterskor har gällande patienternas omvårdnad skulle få läggas in på en avdelning utan sjuksköterskor att tillgå.

Skriver ilskna kommentarer som försöker förklara för idiotiska och osolidariska invånare om alla de arbetsuppgifter en sjuksköterska har. Uppgifter som kan betyda liv och död. Skillnaden mellan en sjuksköterska och en undersköterska. Vill skaka om de inkompetenta jävlarna som likställer en busschaufförs ansvar för liv med sjuksköterskans ansvar.

Efter snart slutförd sjuksköterskeutbildning instämmer jag med min omvårdnadshandledare:

En sjuksköterska får se mer på en dag än vad andra människor ser under en hel livstid.

Bajsplutten.

28347-366


Idag är jag elefantbajs.
Har missat veckans sol, missar kvällens festligheter. Varför är det ingen som ringer till mig och vill göra roliga saker? Avskyr känslan att vara utanför. Vara den som måste kämpa för att få vara med i det sociala. Försöker vara snäll och rolig för att bli omtyckt. När fasaden faller för en stund framkallar det sura miner och masken åker på för det dåliga samvetet tär. Varför ringer inte min telefon?

Är det inte praktik så måste jag plugga till en omtenta jag ändå kommer misslyckas med så jag ändå inte kan ta min examen och då är allt slit gjort i onödan. Borde sluta med nykterhet och ta till flaskan.

Skit.

Strejk!


Äntligen!

28347-365

En bild säger allt.

Night of the living dead.

28347-363

här

Nightwish.

I saw Johanna down in the subway
She took an apartment in Washington Heights
Half of the ring lies here with me
But the other half's at the bottom of the sea


28347-362


Spatserat ensam i den långa oändliga kulverten under sjukhuset. Under liv, död, smärta och snuskiga skämt. Att arbeta nattid är en ny upplevelse olik andra. Att möta klasskompisar i dörren. De morgontrötta och jag på väg hem för min förlorade nattsömn. Vaknar kl 15.35. Sex timmar kvar till nästa pass. Ska ta tjuren i hornen och återigen utföra det misslyckade. Jag kan sticka hål och skapa blodflöde. Kärlen var dock inte på min sida inatt.

Korta människomöten. Skapande av trygghet. Omsorg. Möten av betydelse.

Slottet skall skuras och putsas för att träffa eventuellt nya prinsessor och prinsar.

Feel the heartbeat.

28347-360

Min älskade same.
Mina kameleontögon befuktades när examens- & grattis till jobbetpaket slets upp. Där låg den underbara kjolen Diana Orving sytt. Glädjeskutt och längtan efter min fina fina Ida.

RSS 2.0