Den blomstertid nu kommer.

Dagen har varit full av intryck och chockartade upplevelser. Ligger i sängen helt utmattad med en ångestklump i magen. Den vanliga klumpen efter liknande dagar. Dagar jag blir stressad och nervös. Dagar som går så fort att jag inte hinner njuta och låta det heliga sjunka in. När dagen är slut vill jag göra om det för att vara lugn och harmonisk. Men dagen kommer inte tillbaka.

Men jag är lycklig över mina bravader. Ledsen över att lämna klassen.

Skriver mer om roliga inslag under dagen när jag gråtit ut chocken och separationsångesten.


Jag och min kära Hanna.

Micke & mamma.

Pappa.

Fega jävlar.

Först blev jag glad sen kom det finstilta.
Varför strejk när detta löjliga avtal accepterades?
Sex veckor för att bli sparkad på.
Funderar på att ångra mitt alldeles nya medlemskap i Vårdförbundet.

Gömmer mig från skiten samt alla kartonger och äckligheter som borde tvättas bort.
Sebastian håller mig sällskap.


Nya I-landsproblem.

Hjälp mig att välja.
En rosa namnskylt?


Eller en brun?

Syster Johanna.None None None None None

Äntligen är Fröken Norrland färdig sjuksköterska.
Jag vill tacka:

Mamma & Pappa, för att ni uppfostrade mig till en stark och självständig person. För att ni alltid tror på mig.
Bror med familj.
Hanna, utan dig hade jag inte kunnat slutföra utbildningen. Du är fantastisk på alla sätt. Tack för all din hjälp framförallt när min hjärna bestämde sig för att förstöra min tillvaro. Du är min älskade vän för alltid.
Joel, för att du fångar mig när jag faller och gör mig vacker.
Ida, för att du är den du är och alltid får mig att skratta.
Sofie, älskade syster. För att du fick mig välja karriären.
Citalopram.
Du gjorde min hjärna relativt normal.
Och mig själv. För att jag är envis och har tålamod vilket är en fördel i vissa situationer men en stor nackdel i relationer. För att jag låter min kropp utföra självtortyr men berömmer den med tv-serier och kaffe.

Sjömannens missbruk.

28347-415
Ett vidunderligt monster. Satans avkommor. Flyttlådor.
Det materiella utökas för varje låda som fylls till sin ultimata bredd.
Flytt #10, sedan år 2000, borde betyda vana och en framvuxen snabbhet. Skillnaden på nu och då är mitt behov av att slänga. Påsarna tar plats i råttornas container. Dock tar inspirationen slut och det sista, osorterade samlas för att i slutändan packas i en kartong omöjlig att märka.

Pojkvännen Joel (alias Herr Ståtlig, Jeje, Bronsguden, Sjömannen) är en lumpsamlare. En sakletare med rött hår. Tillsammans med sina starka armar kan han liknas med vår kära Pippi L. Hans rum är en oas för nyfikna och pillriga människor. Finns även hemligheter. Vissa lådor har jag fortfarande inte fått titta i.

Jag valde att vara kärleksfullt ärlig för att mitt (vårt) nya hem inte ska se ut som en gubbes lya. Några ting fick plats i soppåsen. Fann en gammal skalpell, snodd av pojkvännen vid ett besök på sjukhuset under barndomsåren. Gav mitt löfte att ordna en ny med extra vasshet.

Våldtäkt och romantik.

28347-414

Ska inom kort läsa Katrine Kielos bok "Våldtäkt och Romantik".
Behöver teorier för min ilska.
Bild: svt.se

Gräset är grönare på andra sidan.

Det är sol ute.
Jag vill lägga mig på gräset och låta tiden gå.
Mina solplitor talar emot detta önskemål.
Jag måste packa.
Jag måste sy in klänningen inför den stundande examinationen i kyrkan.
Jag borde läsa på om njurar inför sommararbetet vilket närmar sig med läskiga stormsteg.
Jag borde läsa på inför den praktiska examinationen på tisdag.
Jag vill sova på gräset. I gräset.
Jag ligger i sängen och surfar utan mål med Kleerup på min playlist.

Män är djur.

28347-413Veckorna forsar fram och kvinnor i min närhet, kvinnor jag inte känner, kvinnor runt om i världen, blir sårade, utnyttjade,  sönderslitna i stycken, dragna i smuts.

De kidnappas.
Deras kropp säljs.
De våldtas.
De blir trampade på.
De stympas.
De mördas.


Vem påstår att männen ej är djur?

28347-412

Könummer ***.

28347-412Väntan.
Min tid består av att vänta.
Väntan på tentaresultat.
Väntan på godkännande av lägenhet.
Väntan på att dagen för den sista avgörande examinationen skall komma. Klasskamraterna blir underbara sjuksköterskor och firar med kramar och glädje. Jag glädjs med dem. Samtidigt gnager längtan och väntan efter att min dag skall komma.

Lägenhetsbytet är äntligen godkänt. Skall ej ösa tacksamhet över fastighetsägaren som varit bedrövlig. Jag förvandlades till en irriterande människa och telefonen blev skavd av alla klagosamtal.

Förra veckan upplevde jag ett fenomen jag aldrig upplevt innan. Stenen på axlarna krossades och livet kändes tomt. Utbildningen är sekunder från att vara slutförd och ångesten, pressen,stressen av att alltid se böckerna,alltid ha huvudet fullt av ting som måste göras, är plötsligt bortsprungen. De kära klasskamraterna har även de vandrat runt likt levande döda utan mål. Känslan har varit en aning otäck och tröstats med spontanbjudningar på tradera. Tack och lov att min hjärna nu har ett nytt mål. Den nya lägenheten.

Mrs Beckham.

Sjömannen sover och filmen gjorde mig rastlös.
Att vara lik Melinda Clarke är kul eftersom det är sjömannens runkfantasi.
Rod Stewart - bisarrt eftersom min mor var tänd på honom som en ung tös.


Missbruk av lojalitet.

Otroligt.
Den människan kan verkligen vända 90 grader på en sekund för att utsagot ska bli efter dennes önskan.
Återigen känner jag mig förlöjligad.

The Hamsterwheel.

28347-410

28347-410

Helgen har gått i vänskap och underhållningens tecken. Hanna och Sofie är underbara.

Fick se Björn Gustafssons telefonnummer. En storslagen stund på en överfull uteservering.

En liten blyg pojke kom fram med en lapp till mig efter konsert på Kulturbolaget. En lapp med ett telefonnummer. Lille modige vän.

Besök på konsthallen och den nya utställningen "The Hamsterwheel" gav mig bestående känslor och fnissande stunder vid tanke på den mänskliga renen och ett rosa anal.

God glass, köpt av en italiensk hunk på Drottningtorget, innan en hemkommen sjöman ringde för att räddas av sin prinsessa som inte glömmer sina husnycklar.

Är det dags att begrava?

Att bli god vän med mig innefattar en odödlig lojalitet.
Blir den utnyttjad nu?
Kan inte se gränsen.
Har nyligen lärt mig att inte falla för det dåliga samvetet, trots otaliga försök med hård penetrering.
Om den som begär att höras inte lyssnar, är det vänskap?
Kan jag döda lojaliteten nu?

Slagsmålsparken.

28347-408Efter näst sista seminariumet slöt jag sällskap med öldrickande pojkvän med vän i Folkets park. Under gårdagens besök medverkade jag, tillsammans med världens bästa sjuksköterskor, i en intervju utförd av en sociologistudent gällande parknormer.

På frågan vad man inte får göra i en park svarade vi: inte knulla offentligt, inte bajsa, inte spela högljudd dålig musik eller inte sparka boll. Idag kickade folk boll. Spikmatta är nästa aktion.

I en park sitter man i gäng. Runt sällskapen finns en osynlig med kännbar gräns. Över gränsen sker sällan samtal, eventuellt utlåning av tändare och kapsylöppnare.

I parken arbetar burkinsamlare. En förståndshandikappad man som säger Habibi till alla flickor och den romska tanten. Ofta bråkar de vokabulärt gällande sina revir. Idag gick det över till ett fysisk slagsmål. Hon med en träpåk och han med burksäck, som skydd,och bensparkar. Besökare fotade händelsen likt de vore djur på cirkus.

Du ska bygga huset på ett berg.

Vill också bo i ett hus med en lummig trädgård. Drömmer. Längtar hem.

28347-407Min bror med familj vann just budgivningen på ett hus hemma i Lycksele. Grattis!

Husköp i min fina hemort kan liknas med ett krig. Sugna köpare vandrar runt bland husägare som kan tänkas vilja sälja sin fastighet. Har ena halvan av ägarparet avlidit blir det dörrknackning. Skilsmässa? Ett brev av intresse finnes i brevlådan. Därav har huspriserna stigit. Dock kostade min kära brors hus inte i närheten av vad ett rum med kokvrå kostar i storstäder.

Upp i fittan med den.

Efter en oplanerad och härlig dag i folkets park, med världens bästa sjuksköterskor, har jag ett stoppljus till näsa. Håller tummarna att huden funnit iensexig brun nyans inför morgondagen. Dock samspelar det röda väl med min fortsatta upprördhet gällande företaget som tillverkar soft-tampons.

Finns så många punkter i detta irritationsmoment att jag och Ida var tvugna att samtala och skratta åt dessa idioter. Först och främst sättet att få ut tampongen. Snöret är bortklippt för att inte vara i vägen vid sexuella aktiviteter istället skall tampongen tas ut med ett så kallat saxgrepp. Och nej, det följer inte med en liten tång i varje paket, utan detta ska ske med de fingrar du förhoppningsvis är född med. Om svårighet uppstår kan du ställa dig på huk och krysta ut tampongen.

Fråga 1: Hur ska detta ske på trånga toaletter likt de på tåg och flygplan? Skall jag behöva öppna dörren för detta hukande?

28347-406

Tampongen kan inte användas vid graviditet.

Fråga 2: Är inte inslaget att slippa sin menstruation den stora fördelen med att vara gravid? Eller missade jag något väsentligt på sexualundervsningen?

På den avskyvärda sidan, med fakta angående att använda tampongen vid sex, har företaget skrivit ett brev där de ber om "förlåt" för att bilden på den glada sexlystna mannen upprört så många människor. Några av de fina ord de tryckt:

28347-405

Skämt? Inget jävla skämt att skämta om att män inte får komma till vid mens. Att kvinnor faktiskt har rätt att säga nej. Fördomar? Vilka fördomar? Jag fattar inte. Att kvinnor blöder ibland som nymördade grisar?

Blir "skämtet" mer smakligt för att kvinnor ligger bakom det? Kvinnor borde stötta varandra, lyfta varandra, uppmuntra och skydda varandra inte trycka ned,slänga skit eller bygga på de patriarkaliska medel som styr våra liv. En manlig hand bakom denna äckliga reklam skulle inte förvåna men att ett gäng kvinnor spär på synen om kvinnan som det svaga könet släpper ut brinnande lavar ur mina håligheter.We went strolling, drank lemonade.

28347-404Är nyförälskad.
Ljuva sommarkväll.
Ben utan polyamid.
Nakna axlar.
Sorl från befolkningens utflyttning ur mörka lägenheter.

Midnatt.
Färgglada glödlampor över njutningsfyllda människor.
Kalla drycker och aromatisk föda.

Öppnar fönstret vid hemkomst. Glider ner i soffan med sällskap av klirrande och tal från Simrishamnsgatan.
"The Diving Bell and the Butterfly" berör mig.
Åtråhet, ångest, hopp, drömmar.En dag.

28347-401 28347-400
28347-402 28347-402


Amputation.

28347-396Idag blev min arm avhuggen under en katastrofövning. Blodet sprutade, blekhet vann över solbrännan och det gjorde obeskrivligt ont.

Har sprungit runt i slottet med glädjetårar. Den sista avgörande tentan spikades. Nu kan jag glida in i mål. Snart förvandlas Fröken Norrland till Nurse Jo! ♥♥♥Osande kroppar.

28347-393 28347-395

Sofie är lite avundsjuk över att det syns så tydligt när vi vita blivit målade av solens strålar på våra vinterbleka kroppar. Avblåste denna känsla snabbt genom att påminna om att nio månader om året, genom den genomskinliga huden, syns venerna likt små blå bäckar längs armar, ben och bröst.
Idag har mina vener täckts av en rödskimrande hetta.

Under en skön stund i Folkets park såg vi ett perverst par, en narkotikalangning, en äcklig man som pratade om annonser och att skaffa sig en snäcka (koppling däremellan?) samt gulliga hundar.

Det sista avgörande är utfört. Nu sker väntan på resultatet. Hoppas vid alla storheter att det har gått tvägen.

Explosion?

28347-395

Imorgon gäller det.
Håll tummarna eller be.

Grattis, nu kan ni våldta utan att få blod på kuken.

28347-391
28347-391

28347-391


Svamptampongen har utvecklats och lanserats på marknaden. Det positiva med den rosa svampen är att den är vänlig mot miljön. Dock tror inte företaget att detta skall locka kvinnor utan (håll i hatten):

* att livet begränsas av menstruationen (obs att det handlar om blödning,ej smärta).
* att det är ett fysisk obehag (skavningar) med vanliga tamponger. Det hindrar bad-och sportliga aktiviteter samt besök på spa.
* att man inte kan ha sex.

Men med denna tampong (tydligen livsavgörande) kan man utföra allt ovanstående.

Talar nu för min egen livmoder och vagina. Den har aldrig känt av skavningar från en tampong. Den badar gladeligen. Om killen kan tänka sig blod på snoppen så knullar den annars finns onani och petting samt oralsex. Vandrar runt på hemsidan som utstrålar hygien. Kaskadkräks på sidan gällande friheten till att få knulla. En överlycklig, kostymklädd man, med spretande hår a la tysk, visar glädjande upp ett paket soft-tampons och ett paket alvedon. Underrubriken lyder: No more excuses.

Jaha, tampongen är till för männens sexuella behov. Så de slipper stoppa upp kuken i en blödande källa. Men grattis mänskligheten. Igen får jag skämmas för att tillhöra homo sapiens.Sommar.

28347-389
Lukt:
luktsinne;  väderkorn; luktförnimmelser;  doft;  arom;  vällukt;  stank;  odör;  os.
- Strömbergs synonymordboken 1973

Jag stiger ut ur porten till en innergård bebodd av cyklar i alla dess slag, utslagna tulpaner, ett högt träd beklädd med gröna blad samt några av Möllevångens alla råttor. Med handen på portdörrens handtag möts mitt luktsinne av ovanskrivna synonymer.

Hjärnans celler sållar dofterna och giver mig luktförnimmelser vilka skapar ambivalenta känslor. Gläjde, ro, irritation, hunger, vakenhet och förundran.

Det nyklippta gräset ger mig hemlängtan. Trädens utslagna blommor väcker glädjen över att det mörka är över. En svag odör från soptunnorna påminner mig om soppåsen vid dörren. Kaffedoften från cafeet ger mig ett stark sug och tröstsläckande längtan. Folkölen längs Möllevångens väggar doftar likt de fyllor jag vägrat i några månader. Stanken från miktering är bortblåst i och med den nya byggnationen. En solbränd arm utlöser dofter med minnen om barndomens sommrar. Aromen från buskarna runt cykelstället applåderar mig.

När jag mötte Han med hoten.

Innan färden mot havet bäddade jag min säng. Hålet efter kniven, den kvällen han hotade vår hund , fick mig att tänka på hur långt jag kommit ifrån det låga självförtroendet som styrde mitt liv.

Ödet eller slumpen, hundögonen mötte min blick igår när mitt mål var glass.
"Snälla älska mig".
Små ögon på ett blekt ansikte uppspärrade av bedjan.

Att möta honom samma dag gav mig ingen känsla alls för den stunden samtalet skedde. Ett samtal jag förbrett i mitt huvud ett flertal tillfällen. Cyniskt, sårande och argt. Nu när stunden var kommen var behovet bortblåst.

Efter att ha lämnat destruktiviteten blev min kropp varslad av illamående över att låtit tre år av mitt liv användas för ett barmhärtighetsförhållande. En instinktiv känsla ville förklara för Fröken Rot över detta kapitel i mitt liv jag ångrar. Om varför jag förbisåg fulheten och hoten. Ville få förlåtelse.

Har inte förlåtit mig själv än.

Viol och pistasch.

28347-388
28347-386
28347-384
28347-385

Dolly.

28347-383Bordet var dukat med ost och bröd, läsk med ciderkaraktär, kakor, glass med maränger, kaliumfyllda bananer och chokladsås.

Televisionapparten uppvärmd för en helkväll med Dolly. Fröken Rot var rosig om kinderna av upphetsning över Fru Partons svullna bröst.

Dollys fans var galna och white trash. De hade rummen fyllda med pappersdockor av Fru Parton i verkliga propotioner. Väggarna tapetserade med blont hår. De skrev brev till Dolly om sina nya husdjur. Under den årliga paraden jagade de vagnen klädda likt fjärilar och bedyrade sin eviga kärlek med skrik och lovord.

Konserten innehöll klassisk scenografi, neonfärgade gitarrer, och countrygubbar. Vi suktade efter hitsen och började inse att vi måste lyssna på de lugna spåren på skivorna för att förstå konserten på stadion. Vi vill ha minst tre klädbyten och de rödaste läpparna.

Filmen visade sig vara kass men tårarna sprutade.
Fröken Rot är söt men jag cyklade ändå hem genom en mörk park med span efter äckliga kukar.

Slickar i mig slutet av det söta.

28347-382Nu är det nära.
Så nära att jag kan smaka på det.
På onsdag vet jag.
Vågar knappt öppna mina ögonlock.


RSS 2.0